You should register with SL-Stun in order to view posts and open new topics. Please Signup with us now.

Register

PrevPrev Go to previous topic
NextNext Go to next topic
Last Post 27 Mar 2018 10:08 PM by  Ind007ka
දිගාසිරි ගෙනෙන මහළු වීම වළකන දේශීය බීම වර්ග‍
 79 Replies
Sort:
You are not authorized to post a reply.
Page 3 of 4 << < 1234 > >>
Author Messages

hasithad
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:5795






--
13 Aug 2017 08:54 AM
ඇත්තටම වතුර බිව්වට මෙහෙම සීන් එකක් දැනන් හිටියේ නෑනෙ.
කරලා බලමු.
0

indika76
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:10434






--
13 Aug 2017 11:18 PM
එහෙනම් කට්ටිය දැම්ම ගිහින් වතුර එකක් බිලා එන්න....
0

hasithad
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:5795






--
15 Aug 2017 06:41 AM
වතුර බීලා එන්න කිව්වට මේ විදියට වතුර බොන්න අද ගොඩ දෙනෙක්ට වතුර නෑ.
මේ තද පෑවිල්ල හින්දා.
0

samantha
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13190






--
16 Aug 2017 10:32 PM

ගොටුකොළ මිටක යුෂ හා මී පැණි හැන්දක් මිශ්‍ර කර උදෑසන පානය කරන්න


ඕනෑම දේශගුණික කලාපයක විශේෂයෙන් සීත පළාත්වල වැවෙන ඖෂධීය පැළෑටියක් හා රසවත් පලා වර්ගයක් ලෙස ගොටුකොළ ශාකය හඳුන්වා දිය හැකියි. ඔබ එදිනෙදා ආහාර වේලට එකතු කර ගන්නා ගොටුකොළ ශාකයේ ඖෂධීය ගුණ අප්‍රමාණය. සාමාන්‍යයෙන් ගොටුකොළ හඳුන්වන්නේ ඉහළ යකඩ ප්‍රතිශතයක් තිඛෙන පලා වර්ගයක් ලෙසය. ඒ නිසාම පුද්ගලයාගේ කායික, මානසික මෙන්ම බුද්ධිමය වර්ධනයට ගොටුකොළවලින් ලැඛෙන්නේ මහගු පිටුබලයකි

ගොටුකොළ වර්ග කිහිපයක්ම හඳුනාගත හැකියි. විශාල ගොටු කොළ හෙවත් මහ ගොටුකොළ , හීන් ගොටුකොළ , වැල් ගොටුකොළ , පෝච්චි ගොටුකොළ ඒවා වර්ග කර දැක්විය හැකියි

මින් වඩාත් ගුණදායක වන්නේ හීන් ගොටුකොළය. මේ වර්ගයේ ගොටුකොළවල පත්‍ර හා නැටි හීනිය. එමෙන්ම වැල් සහිතය. ගොටුකොළ ශාකය අපේ ශරීරයේ හටගන්නා නොයෙකුත් රෝගාබාධ සඳහා විසඳුම් ලබාදෙයි.

ශරීරයේ සියලු රෝග නිවාරණයට – ගොටු කොල මිටක යුෂ මිරිකා ගෙන එයට මී පැණි හැන්දක් කලවම් කර සෑම උදසනකම පානය කරන්න

රක්ත පිත්තයට – ගොටුකොළ පත්‍ර හොඳින් කොටා යුෂ පානය කරන්න. මේ සඳහා ගොටුකොළ චූර්ණය ද සුදුසුයි.

ශුකාණු සම්බන්ධ ලෙඩ රෝග සඳහා – ගොටුකොළ චූර්ණයක් සේ සාදා එළගි තෙල් සමග උදේට ආහාරයට ගන්න.

මල බද්ධයට – ගොටුකොළ පත්‍ර, නැටි, මුල්, සූදුරු සමග කබලේ බැඳ වතුර ස්වල්පයක් සමග පානය කරන්න.

කුඩා දරුවන්ගේ ඇස් ආබාධ, රක්ත හීනතාවට, රුධිරය පිරිසුදු කර ගැනීමට, ස්නායු ශක්තිමත් වීමට දරුවන්ට ඉඳුල් කට ගෑමෙන් පසු ගොටුකොළ කැඳ හෝ යුෂ ස්වල්පයක් පානය කිරීමට දීම හා මව හැකි තරම් ගොටුකොළ සම්බෝලය, කැඳ, තැම්බුම් හොඳි, යුෂ ආදිය ආහාරයට ගැනීම.

මනසින් හට ගන්නා රෝග නිවාරණයට හා මනස සැහැල්ලු වීමට – ගොටුකොළ, මුගුණවැන්න කොහොඹ කොළ සමව ගෙන තැඹිලි වතුරෙන් අනා හිස කුඩ්ඩියක් සේ හිසට දමන්න. පැයකට පමණ පසු ස්නානය කරන්න.

පීනසට – ගොටුකොළ යුෂ, කිතුල් හකුරු හෝ කිතුල් පැණි ස්වල්පයක් සමග පානය කරන්න. ගොටුකොළ, ඉගුරු, සුදු ලූනු කොටා පොට්ටනියක් සේ සකස් කර නළල, ඛෙල්ල අවට තබන්න. හොටු දියර ගැලීම නතර වේ.

නිතර වැලදෙන සෙම්ප්‍රතිශ්‍යාවට – ගොටුකොළ මුල්, කරදමුංගු සමව ගෙන තම්බා පෙරා මී පැණි සමග පානය කරන්න.

දරුවන්ගේ බුද්ධි වර්ධයට හා මතක ශක්තිය වර්ධනයට – ගොටුකොළ යුෂ පානය කිරීම එසේත් නැත්නම් දිනපතා ආහාරයට ගොටුකොළ සම්බෝලය එකතු කර ගන්න. ගොටුකොළ කැඳ පානය කිරීම ද ඉතාමත් සුදුසුය.

යටි බඩ හිරවීමට, මුත්‍රා අඩස්සියට – ගොටුකොළ යුෂ, සුදු ලූණු, අමු ඉගුරු වණ්ඩුවේ තම්බා තවන්න.

මුහුණේ කුරුලෑ ඉවත් වී පැහැපත් වීමට – ගොටුකොළ, අමු කහ, මුං ඇට, සමව ගෙන හොඳින් අඹරා රෝස වතුර ස්වල්පයක් මී පැණි හා එඩරු තෙල් ස්වල්පයක් දමා අනා මුහුණේ ආලේප කරන්න.

හිස කෙස් සුදු වීම, හැලීම නතර කොට හිසකෙස් වර්ධනයට – ගොටුකොළ, ‍දොඹ දලු, බුලත්, රතු ලූනු සමව ගෙන කොටා තල තෙල්, කළුදුරු, සැවැන්දරා මිශ්‍ර කොට මඳ පවනේ උතුරුවා ගන්න නිවුණාට පසු හිසේ ආලේප කරන්න.

ජ්‍යොතිෂය ගුප්ත විද්‍යා ශිරෝම වෛද්‍ය කේ. ඒ. එම්. අයිරාංගනී – මව්බිම පුවත්පත

සියළුදෙනාටම සෙතක් ශාන්තියක් සැලසේවා!!!!
0

Ind007ka
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:12924






--
16 Aug 2017 11:00 PM
ගොටුකොල සෙම අවුස්සනවා නෙද ?
First they Ignore You , Then they Laugh at You, Then they Fight with you, Then You Win....
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13470






--
17 Aug 2017 02:00 AM
Posted By samantha on 16 Aug 2017 10:32 PM

ගොටුකොළ මිටක යුෂ හා මී පැණි හැන්දක් මිශ්‍ර කර උදෑසන පානය කරන්න


ඕනෑම දේශගුණික කලාපයක විශේෂයෙන් සීත පළාත්වල වැවෙන ඖෂධීය පැළෑටියක් හා රසවත් පලා වර්ගයක් ලෙස ගොටුකොළ ශාකය හඳුන්වා දිය හැකියි. ඔබ එදිනෙදා ආහාර වේලට එකතු කර ගන්නා ගොටුකොළ ශාකයේ ඖෂධීය ගුණ අප්‍රමාණය. සාමාන්‍යයෙන් ගොටුකොළ හඳුන්වන්නේ ඉහළ යකඩ ප්‍රතිශතයක් තිඛෙන පලා වර්ගයක් ලෙසය. ඒ නිසාම පුද්ගලයාගේ කායික, මානසික මෙන්ම බුද්ධිමය වර්ධනයට ගොටුකොළවලින් ලැඛෙන්නේ මහගු පිටුබලයකි

ගොටුකොළ වර්ග කිහිපයක්ම හඳුනාගත හැකියි. විශාල ගොටු කොළ හෙවත් මහ ගොටුකොළ , හීන් ගොටුකොළ , වැල් ගොටුකොළ , පෝච්චි ගොටුකොළ ඒවා වර්ග කර දැක්විය හැකියි

මින් වඩාත් ගුණදායක වන්නේ හීන් ගොටුකොළය. මේ වර්ගයේ ගොටුකොළවල පත්‍ර හා නැටි හීනිය. එමෙන්ම වැල් සහිතය. ගොටුකොළ ශාකය අපේ ශරීරයේ හටගන්නා නොයෙකුත් රෝගාබාධ සඳහා විසඳුම් ලබාදෙයි.

ශරීරයේ සියලු රෝග නිවාරණයට – ගොටු කොල මිටක යුෂ මිරිකා ගෙන එයට මී පැණි හැන්දක් කලවම් කර සෑම උදසනකම පානය කරන්න

රක්ත පිත්තයට – ගොටුකොළ පත්‍ර හොඳින් කොටා යුෂ පානය කරන්න. මේ සඳහා ගොටුකොළ චූර්ණය ද සුදුසුයි.

ශුකාණු සම්බන්ධ ලෙඩ රෝග සඳහා – ගොටුකොළ චූර්ණයක් සේ සාදා එළගි තෙල් සමග උදේට ආහාරයට ගන්න.

මල බද්ධයට – ගොටුකොළ පත්‍ර, නැටි, මුල්, සූදුරු සමග කබලේ බැඳ වතුර ස්වල්පයක් සමග පානය කරන්න.

කුඩා දරුවන්ගේ ඇස් ආබාධ, රක්ත හීනතාවට, රුධිරය පිරිසුදු කර ගැනීමට, ස්නායු ශක්තිමත් වීමට දරුවන්ට ඉඳුල් කට ගෑමෙන් පසු ගොටුකොළ කැඳ හෝ යුෂ ස්වල්පයක් පානය කිරීමට දීම හා මව හැකි තරම් ගොටුකොළ සම්බෝලය, කැඳ, තැම්බුම් හොඳි, යුෂ ආදිය ආහාරයට ගැනීම.

මනසින් හට ගන්නා රෝග නිවාරණයට හා මනස සැහැල්ලු වීමට – ගොටුකොළ, මුගුණවැන්න කොහොඹ කොළ සමව ගෙන තැඹිලි වතුරෙන් අනා හිස කුඩ්ඩියක් සේ හිසට දමන්න. පැයකට පමණ පසු ස්නානය කරන්න.

පීනසට – ගොටුකොළ යුෂ, කිතුල් හකුරු හෝ කිතුල් පැණි ස්වල්පයක් සමග පානය කරන්න. ගොටුකොළ, ඉගුරු, සුදු ලූනු කොටා පොට්ටනියක් සේ සකස් කර නළල, ඛෙල්ල අවට තබන්න. හොටු දියර ගැලීම නතර වේ.

නිතර වැලදෙන සෙම්ප්‍රතිශ්‍යාවට – ගොටුකොළ මුල්, කරදමුංගු සමව ගෙන තම්බා පෙරා මී පැණි සමග පානය කරන්න.

දරුවන්ගේ බුද්ධි වර්ධයට හා මතක ශක්තිය වර්ධනයට – ගොටුකොළ යුෂ පානය කිරීම එසේත් නැත්නම් දිනපතා ආහාරයට ගොටුකොළ සම්බෝලය එකතු කර ගන්න. ගොටුකොළ කැඳ පානය කිරීම ද ඉතාමත් සුදුසුය.

යටි බඩ හිරවීමට, මුත්‍රා අඩස්සියට – ගොටුකොළ යුෂ, සුදු ලූණු, අමු ඉගුරු වණ්ඩුවේ තම්බා තවන්න.

මුහුණේ කුරුලෑ ඉවත් වී පැහැපත් වීමට – ගොටුකොළ, අමු කහ, මුං ඇට, සමව ගෙන හොඳින් අඹරා රෝස වතුර ස්වල්පයක් මී පැණි හා එඩරු තෙල් ස්වල්පයක් දමා අනා මුහුණේ ආලේප කරන්න.

හිස කෙස් සුදු වීම, හැලීම නතර කොට හිසකෙස් වර්ධනයට – ගොටුකොළ, ‍දොඹ දලු, බුලත්, රතු ලූනු සමව ගෙන කොටා තල තෙල්, කළුදුරු, සැවැන්දරා මිශ්‍ර කොට මඳ පවනේ උතුරුවා ගන්න නිවුණාට පසු හිසේ ආලේප කරන්න.

ජ්‍යොතිෂය ගුප්ත විද්‍යා ශිරෝම වෛද්‍ය කේ. ඒ. එම්. අයිරාංගනී – මව්බිම පුවත්පත



මේ ගැන වැඩිය දන්නේ නැහැ.මගේ ප්‍රියතම ගොටුකොළ,හීන් ගොටුකොළ හොයාගන්න තමයි අමාරු.මං අහල තියෙන්නේ කටහඩ පාලනය කරගන්න පුළුවන් කියලයි....
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

Ind007ka
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:12924






--
17 Aug 2017 02:49 AM
එහෙනම් මල්ලිට වටිනවා
First they Ignore You , Then they Laugh at You, Then they Fight with you, Then You Win....
0

Dushan
Veteran Member
Veteran Member
Posts:2536






--
17 Aug 2017 10:05 AM
බොහොම වැදගත් ලිපියක්
0

hasithad
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:5795






--
20 Aug 2017 08:53 AM
චාමරට හීන් ගොටුකොළ හොයන්න අමාරු ඕවා ගොඩක් නගරබදව නැති හින්දයි.
අපේ වතුවල ඕනෑ තරම්. කුලියාපිටි වරෙන් මල්ලියේ. ලෝඩ් එකක්ම දෙන්නම්.
0

Rosi
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:5335






--
01 Sep 2017 07:56 AM
අපේ ගෙදර ත් ගොටුකොල තියෙනවා ,,එත් හීන් ගතියක් නැනේ ඒවා .
0

samantha
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13190






--
05 Sep 2017 10:41 PM

හිතනවාටත් වඩා ගුණ දෙන ලාංකිකයාගේ දෙවන බත – කොස්


අපේ පැරණි සිංහලයන් සහ කොස් ගස ඉතා සමීපව බැඳී තිබෙන්නක්. කොටින්ම කොස් ගස වරකදී ‘බත් ගස’ ලෙස හැඳින්වූවේ කට කසනවාට නම් නොවෙයි. ඉතා භයානක දුර්භීක්ෂයන් පැමිණි කාල වලදී හා ‍යුද්ධ වැනි දෑ සිදු වෙමින් පැවතුණු කාල වල කුඹුරු වල වී වපුරා අස්වැන්නක් ලබා නොහැකි තත්ත්වක් උද්ගත වෙද්දී පැරණි සිංහලයාගේ පණ නළ රැක දුන්නේ මේ කොස් ගසයි. එක කොස් ගසකින් පවුල් කීපයකම බඩගින්න නිවාලිය හැකියි. පැහෙන්නට පෙර ගැට කාලයේදී ප්‍රණීත ව්‍යංජනයක් ලෙස කටට සැරට රස බැලිය හැකි පොළොස් ද, පැසුණු පසු බත් සේම බඩගින්න නිවන කොස් ද, ඉදුණු පසු අතුරුපසට රසම රස වැල හෝ වරකා ලබා දෙන මේ ගස එතැනින් නොනැවතී කළු පොල් මාළු සෑදීමට කොස් ඇටද ලබා දෙන්නේ; එකම ප්‍රභවයකින් ප්‍රධාන ආහාරයද, ව්‍යංජන දෙකක්ද අතුරු පසද ලබාදෙන කප් රුකක් බවට පත් වෙමින්.

ඉතින් මේ ආතර් වී. දියෙස් මහතා අපිට දායාද කරදුන් බත් ගස අපට දෙන ආහාර වලින් අපේ මනදොලත් බඩගින්නත් නිවෙනවා. නමුත් ඔබ දන්නවාද ඒ සමඟ කොස් ගස අපට පුදුමාකර පෝෂණයකුත් ලබා දෙන බව? එදා හෙළ දිව මිනිසුන් දස්කම් විස්කම් කළේ මෙවැනි ආහාර වල බලයෙන්.  අද අපි විමසා බලමු වැඩි දෙනෙක් දැනුවත් නැති, කොස් ගසෙන් ලැබෙන ආහාරයෙන් අපට පිදෙන පෝෂණය හා සෞඛ්‍ය වාසි ගැන.

කොස් වල පැටිකිරිය

pinterest.com

Artocarpus heterophyllus යන විද්‍යාත්මක නාමයෙන් හැඳින්වෙන කොස් ශාකය දකුණු හා ගිණිකොණදිග ආසියාවේ පැතිරී ඇති අතර නිජබිම ලෙස සැලකෙන්නේ බටහිර ඝාට්ස් හි නිරිතදිග වැසි වනාන්තරයි. ඝර්ම කළාපීය පහත් බිම් වලට වඩාත් ඔබින මේ ගසෙහි ඵලය කඳක ගටගන්නා විශාලතම ඵලයයි. සාමාන්‍යයෙන් ගසක ගෙඩි 100ත් 200ත් අතර වර්ෂයකට හටගනියි. මෙය බංගලාදේශයේ ජාතික පලතුරයි.

කොස් මදුළු වියලි බරින් ග්‍රෑම් 100ක් සලකා බැලුවොත් ඉන් ග්‍රෑම් 92 ක කාබෝහයිඩ්‍රේටද, 3ක මේදයද, 5ක ප්‍රෝටීනද අන්තර්ගතයි. කොස් මදුළු ග්‍රෑම් 100ක් අනුභව කිරීමෙන් ශරීරයට කැලරි 94ක් ලැබෙනවා. විටමින් A වලින් අනූන කොස් මදුළු වල යම් ප්‍රමාණයක් විටමින් C සහ ෆෝලේට් ද අන්තර්ගතයි. ඛනිජ ලවණ සැළකීමේදී පොටෑසියම් බහුලවම පවතින ඛණිජ ලවණය වන අතර සැළකිය යුතු ප්‍රමාණ වලින් මැග්නීසියම්, පොස්ෆරස් හා කැල්සියම්ද පවතිනවා. කොස් මදුළු ශරීරයට අත්‍යවශ්‍ය මේද අම්ල වන ඔමේගා 3 හා ඔමේගා 6 මේද අම්ල වලින්ද සමන්විතයි.

කොස් ඇට වලද තිබෙන්නේ කොස් මදුළු වලටම නොදෙවනි ගුණයක්. කොස් ඇට පිටි ග්‍රෑම් 100ක කැලරි 382 ක ශක්තිය ගැබ්ව ඇති අතර වියළි බරින් 80% ක් පමණ කාබොහයිඩ්‍රේට වන අතර 13%ක්  පමණ ප්‍රොටීන් ද 3%ක් පමණ තන්තුද ඇත. වඩා වැදගත් කාරණාව වන්නේ කොස් ඇට වල 1% පමණ සුළු ප්‍රමාණයක් මේදය අඩංගු වීමයි. මෙහි සැළකිය යුතු ප්‍රමාණයකින් පොටෑසියම් අන්තර්ගත අතර සෝඩියම් ද අන්තර්ගතයි. මේවායේ zසින්ක්, කැල්සියම්, තඹ හා මැංගනීස් ද සුළු ප්‍රමාණ වලින් ඇත.

කොස් මදුළු වල සෞඛ්‍යමය ගුණ

essenceofthailand.com

කොස් මදුලු අනුභව කරන්නන්ට ඒත් සමඟ සෞඛ්‍යමය වාසි රාශියක් ලැබෙනවා. කොස් මදුලු ඉතා මෙලෙක් නිසා ඉතා පහසුවෙන් දිරවනවා. මෙහි වැඩි වශයෙන් සරල සීනි වර්ග ඇති නිසා පහසුවෙන් ශරීරයට අවශෝෂණය වී වැය වූ ශක්තිය ක්ෂණයකින් නැවත ලබා දෙනවා. ඒ වගේම මෙහි ඇති තන්තු මහා ප්‍රාචීරයේ දී පිළිකා කාරක මැඩලීමේ යාන්ත්‍රණයක නිරත වෙනවා. කොස් මදුළු විටමින් A හා බීටා කැරොටීන, සැන්තීන්, ලුටෙලීන් හා බීටා ක්‍රිප්ටොසැන්තීන් වැනි ෆ්ලේවනොයිඩ වලින් පොහොසත්. මේවා ප්‍රති ඔක්සිකාරක ලෙසද, පෙනීම හා සම්බන්ධවද වැදගත් වන අතර විටමින් A සම සම්බන්ධවද වැදගත් වෙනවා. තව දුරටත් විටමින් A වලින් පොහොසත් පළතුරු/ එළවළු ආහාරයට ගැනීමෙන් පෙනහළු හා මුඛ පිළිකා වැලඳීමේ අවදානමත් අඩු වෙනවා.

කොස් මදුළු ප්‍රති ඔක්සිකාරකයක්ද වන විටමින් C වලින්ද පොහොසත් මේවායින් ග්‍රෑම් 100ක විටමින් C මිලිග්‍රෑම් 13.7 ක් හෙවත් දිනකට නිර්දේශිත ප්‍රමාණයෙන් 23% ක් අන්තර්ගතයි. විටමින් C බහුල ආහාර ගැනීමෙන් ශරීරයට වන ආසාදන වලට ප්‍රතිරෝදයක් ගොඩ නැඟෙන අතර සිරුරට හානිකර මුක්තඛණ්ඩක ද ඉවත් කරනවා. මීට අමතරව කොස් මදුළු විටමින් B සංකීර්ණයෙන්ද පොහොසත්. විශේෂයෙන් මේවා වල විටමින් B6, නියැසින්, රයිබොෆ්ලෙවින් සහ ෆෝලික් අම්ලය සැළකිය යුතු ප්‍රමාණ වලින් අන්තර්ගතයි.

තව දුරටත් සැළකීමේදී කොස් මදුළු පොටෑසියම් වලින් සන්නද්ධයි. පොටෑසියම් හදවතේ ස්පන්දන වේගය හා රුධිර පීඩනය පාලනය කිරීමට සහය වෙන ශරීරයේ තරල වල වැදගත් සංඝටකයක්. මෙහි අඩංගු යකඩ හිමොග්ලොබින් නිෂ්පාදනයේ දී අත්‍යවශ්‍ය ඛණිජ ලවණයක්.

කොස් ඇට වල යහ ගුණ

thanhskitchen.com

කොස් මදුළු වගේම කොස් ඇට ආහාරයට ගැනීමත් ඉතාම ගුණදායකයි. කොස් ඇට ප්‍රෝටීන බහුල ආහාරයක්. එහි අංශුමාත්‍රික ප්‍රමාණ වලින් ඇති ඛණිජ ලවණ නිසා  මානසික ආතතිය අඩු කරන අතර සමේ සෞඛ්‍යයත් රැක දෙනවා. කොස් ඇට ආහාරයට එක් කරගැනීමෙන් සමෙහි තෙතමනය ආරක්ෂා වන අතර හිසකෙස් වල ශක්තියත් වැඩි වෙනවා. ඒ වගේම කොස් ඇට වල ඇති යකඩ වල බහුලත්වය නිසා හීමොග්ලොබින් නිෂ්පාදන ක්‍රියාවලිය හොඳින් සිදු වීම ට සපයන්නේ හොඳ උදව්වක්. විශේෂයෙන්ම ඔබ ශාක ආහාර මත යැපෙන්නෙක් නම් නිති පතා කොස් ඇට ආහාරයට එක් කර ගැනීමෙන් නීරක්තිය හා රුධිරය සම්බන්ධ අනෙකුත් සංකූලතා ඇති වීමේ අවදානම අවම කරගන්නට පුළුවන්. යකඩ හෘදය හා මොළය සෞඛ්‍යමත්ව තබනවා.

කොස් ඇට වල විටමින් B සංකීර්ණයට අයත් තයමින් හා රයිබොෆ්ලවින් අන්තර්ගත අතර සම, හිසකෙස් සෞඛ්‍යමත්ව පවත්වා ගැනීමට මේවා වැදගත් වේ. රයිබොෆ්ලේවින් වල ප්‍රති ඔක්සිකාරක ගුණද ඇත. කොස් ඇට වල ශරීරයට වැදගත් රසායන ද්‍රව්‍ය කිහිපයක්ම අන්තර්ගත වේ. පොලිෆීනෝල ප්‍රති ඔක්සිකාරක ගුණයෙන් යුතු අතර පිළිකා ඇති කළ හැකි මුක්තඛණ්ඩක විනාශ කරයි. සැපොනින් වල ද පිළිකා නැසීමේ ගුණයක් ඇති අතර. ෆ්ලේවනොයිඩ රුධිර කැටි සෑදීමේ අවදානම අවම කරයි. මේවායේ තන්තු බහුල නිසා මළ බද්ධය සඳහාද ප්‍රෝටීන බහුල නිසා මාංශ පේශි වර්ධනයටද භාවිතා කළ හැකිය.

1-(කවරයේ පින්තූරය- nationalgeographic.com)

සියළුදෙනාටම සෙතක් ශාන්තියක් සැලසේවා!!!!
0

sha733
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:7332






--
06 Sep 2017 03:40 AM
හිතුවේ නැතුවට ගොඩක් ගුණ තියෙනවා නේද
සමහර තැන්වල කොස් ගෙඩි පිටින් ඔහේ විනාශ වෙලා යනවා
0

hasithad
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:5795






--
07 Sep 2017 08:36 AM
මම බත් වලට වඩා කන්න කැමතිම කොස්......
කොස්තම්බලා, මැල්ලුම, කිරිකොස් ...කියලා වැඩක් නෑ ඉතින්.
0

sha733
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:7332






--
08 Sep 2017 03:12 AM
කිරිකොස් හදන දවසට ගෙදර මෙනු එක දෙන්නෙ මම තමයි
ඒ තරම් ආසයි
0

chamaramind
Most Senior Member
Most Senior Member
Posts:13470






--
08 Sep 2017 05:31 AM
තෙල් දාලා කොස් හරිම රසයි.කන්න පුළුවන් නියමයි...
ආදරෙයි ආදරෙයි අහස වගේ - ආදරෙයි ආදරෙයි අම්මට වගේ.......
0

sha733
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:7332






--
08 Sep 2017 05:35 AM
තෙල් අරහං දැන්
ඒක හින්ද රස බලන්න බෑ................
0

hasithad
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:5795






--
08 Sep 2017 08:19 AM
මොකද්ද මේ කොස් තෙල් දාන විදිය චාමර මල්ලි ?
මෙහෙම එකක් ඇහව්වෙත් අද.
0

sha733
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:7332






--
09 Sep 2017 01:32 AM
Posted By hasithad on 08 Sep 2017 08:19 AM
මොකද්ද මේ කොස් තෙල් දාන විදිය චාමර මල්ලි ?
මෙහෙම එකක් ඇහව්වෙත් අද.
කිරි කොස් හදන විදියටම තමා අයියේ අපේ අම්ම හදන්නෙනං
තෙල් දාල අබ ටිකක් තෙලට දාලා
චාමර කියන විදිය වෙනස්ද දන්නෙ නැහැ හැබැයි. එක එක පැතිවල වෙනස්නේ
0

hasithad
Super Senior Member
Super Senior Member
Posts:5795






--
10 Sep 2017 09:27 AM
ඒකත් එහෙමද.....පොඩ්ඩක් කියලා බලන්න ඕනෙ අපේ අම්මටත්.
අපේ හාමිනේලට නම් මේ ගැන නිච්චියක් නෑ.
0

kingD
Veteran Member
Veteran Member
Posts:3296






--
10 Sep 2017 09:25 PM
Posted By hasithad on 10 Sep 2017 09:27 AM
ඒකත් එහෙමද.....පොඩ්ඩක් කියලා බලන්න ඕනෙ අපේ අම්මටත්.
අපේ හාමිනේලට නම් මේ ගැන නිච්චියක් නෑ.
කොස් කන්නෙ කොහෙද දැන් ඉන්න හමිනේලට කොස් ගෙඩිය කපා ගන්නත් බෑ බොලව්... අම්ම ඉන්න කාලෙ නම් සුමානෙට දවස් තුන හතරක් කොස් නම් වරදින්නෙ නෑ 
Business, you know, may bring money, But friendship hardly ever does.
0
You are not authorized to post a reply.
Page 3 of 4 << < 1234 > >>