https://postimages.org/]
පොල් චට්නි (රතට හෝ කොළ පාටට)
අවශ්ය ද්රව්ය
අමුමිරිස් හෝ වියළි මිරිස් කරල් 6
සිහින්ව ගා ගත් පොල් අඬු
කෝප්ප 2
කරපිංචා කිනිත්තක්
සුදුලූනු බික් 2යි
අමුඉඟුරු කුඩා පෙත්තක්
ගම්මිරිස් ඇට
කීපයක්
දෙහි යුෂ රසට
අනුව
ලුණු රසට
අනුව
උතුරවා නිවාගත් වතුර අඬු කෝප්ප 1 1/2
අබ ඇට තේ හැඳි 1/2
රතුලූනු ගෙඩි කීපයක්
තෙල් ටිකක්
සාදන ආකාරය
රතුලූනු සිහින්ව කපා ගන්න. අමුමිරිස් හෝ වියළි මිරිස් ද එසේ කපා ගන්න. කොළ පාටට චට්නිය කැමති නම් අමුමිරිස්ද රතු පාටට කැමති නම් වියළි මිරිස්ද භාවිතා කරන්න. දැන් අබ සහ කපාගත් රතුලූනු ටිකක් පසෙකින් තබා ඉතිරි ද්රව්ය පොල් සමග මිශ්රකර වතුර දමා හොඳින් බ්ලෙන්ඩර් කර ගන්න. දැන් තෙල් ස්වල්පයක් ළිප තබා රත්වන විට එයට රතුලූනු සහ අබ ඇට දමා තෙම්පරාදු කරගෙන අඹරාගත් පොල් මිශ්රණය දමා යන්තමට මලවා කෑමට ගන්න.
උපුටාගැනීම........www.lakbima.lk